skip navigation

Новини

Сьогодні ми з глибоким сумом дізналися про смерть Її Величності Королеви Єлизавети II.

Від імені Української федерації хокею на роликах та всього українського народу висловлюємо щирі співчуття Королівській родині, всьому Сполученому Королівству та країнам Співдружності у зв’язку з цією непоправною втратою. Наші думки й молитви з вами.

Пішла епоха.

Цьогоріч Її Величність святкувала платиновий ювілей на троні, а за її правління Британія змінила 15 прем'єрів. Вона застала часи, коли вмер кат Сталін, розвал Британської імперії, Другу світову, падіння Берлінської стіни та розвал СРСР.

Єлизавета II була наче містком між XIX та XXI століттями. Вона була вірна традиціям, закладеними її батьками. Зійшовши на трон у 1953 році, заприсяглася присвятити своє життя британському народу і виконала свою обіцянку.

Ще у вівторок Єлизавета II зустрічалася з Ліз Трасс, де на оприлюднених знімках із замку Балморал виглядала милою усміхненою бабцею.

Смерть королеви стала шоком як для британської нації, так і для всього світу.

Її Величність королева Єлизавета II понад 70 років уособлювала спадкоємність і єдність британської нації. Королева стала свідком ключових подій одразу двох століть. Вона зробила унікальний внесок в розбудову миру та примирення. Хоча її втрата відчуватиметься у всьому світі, наші думки зараз з її родиною та усім народом Великої Британії.

Її непохитна відданість обов'язку і служінню була прикладом для всіх. Весь світ сумує разом з її народом у Сполученому Королівстві та за його межами. Вона була справжньою королевою Єлизаветою Великою.

Rest in peace and God bless you, Queen Elizabeth II.

З Днем Незалежності !!!

By Пресслужба 08/24/2022, 12:00pm EEST

31 рік Незалежності! Будь вільною, сильною, демократичною і квітучою у всіх сенсах!

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов’їну.

Для нас вона в світі єдина, одна
в просторів солодкому чарі…
Вона у зірках, і у вербах вона,
і в кожному серця ударі…

Як та купина, що горить — не згора,
живе у стежках, у дібровах,
у зойках гудків, і у хвилях Дніпра,
і в хмарах отих пурпурових.

Любіть у коханні, в труді, у бою,
як пісню, що лине зорею…
Всім серцем любіть Україну свою —
і вічні ми будемо з нею!

Володимир Сосюра, «Любіть Україну» (скорочена версія)

 

      ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ – знаменний  день, який українці з покоління в покоління вимріяли, вибороли, більше того – відстояли ціною власних життів!

      НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – це самостійність, суверенітет, унітарність держави, законодавчо закріплені  вікові й демократичні прагнення народу до національного відродження, право творити майбутнє; це абсолютна свобода – свобода  вибору, волі людини, волевиявлення, свобода сповідувати свої звичаї та традиції,  духовна свобода  кожного громадянина; це споконвічна мрія наших предків – бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній, чарівній, мальовничій, єдиній, Богом даній українській землі.

      Роки становлення Батьківщини стали випробовуванням для усіх нас – випробовуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Проте випробування об’єднують український народ та роблять його сильнішим. Ми добре зрозуміли, що процвітаюча, могутня, сильна, заможна та вільна Україна будується кожним із нас, усі разом маємо проникнутись гордістю за нашу Неньку, почуттям патріотизму до рідного краю, прагненням до єдності, порозуміння та згуртованості. Ми усі разом і кожен особисто відповідальний за долю своєї країни. Ми і є Україна!  «Між Сходом і Заходом України нема поділу, є поділ між тими, хто любить Україну і хто її не любить» (с) Любомир Гузар.

Мирного неба й  спокою нашій землі! Достатку, благополуччя, процвітання! Незламної віри у світле майбуття!

Зі святом ! Нехай святиться ім’я твоє вічно, Україно – наша колиско!

Слава Україні! Героям слава!

21 та 22 травня 2002 року у датському місті Гентофте відбулися матчі розіграшу Кубку Європи IISHF серед жінок з хокею на роликах.

Згідно з регламентом участь у змаганням взяли вісім найкращих жіночих команд з Австрії, Німеччини, Данії та Швейцарії: Mad Dogs Wiener Neustadt, Bienne Seelanders, Red Dragons Altenberg, Rossemaison, Duisburg Ducks, Bockumer Bulldogs, Gentofte Starz та Mendener Mambas.

В перший день команди були розділені на дві групи, та у кожній з них зіграли по три гри за круговою системою. Переможцями в своїх групах стали Mendener Mambas та Rossemaison.

На другий змагальний день команди, що посіли перше та друге місця сформували групу, яка розіграла комплект медалей, а інші команди в другій фінальній групі виясняли, хто посяде місця з п’ятого по восьме.

Зазначимо, що у фінальній грі зійшлися переможці групового етапу - Mendener Mambas та Rossemaison. Дівчата зі Швейцарії у дуже драматичному поєдинку за декілька секунд до кінця основного часу зумли перевести гру в овертайм, після чого відіграли дві хвилини в меншості, і вже після цього отримали чисельну більшість, яку і зуміли реалізувати та стати володарями Кубку Європи IISHF 2022!

А у матчі за бронзові нагороди Bienne Seelanders зуміли обіграти Duisburg Ducks та посісти третє призове місце.

Також відзначимо, що Fair Play Cup отримала команда госпотарів майданчику Gentofte Stars.

А до складу символічної збірної турніру All Star Team – потрапили кращі гравчині згідно статистичних показників:

Кращий голкіпер – Anahit GAZARIAN (Mendener Mambas).

Кращі польові гравці – Anna BRAMER (Bockumer Bulldogs), Julie KLEMENT (Mendener Mambas), Emma CHRISTIE (SHC Bienne Seelanders), Sally KLOSER (Duisburg Ducks).

Більш докладнішу інформацію про турнір та повну статистику матчів турніру можна отримати за посиланням –

https://www.iishf.com/

Минулого тижня ми змогли зустріти більше людей зі спільноти українських хокеїстів на роликах, включаючи членів родини одного з наших національних гравців та нашої турнірної судді з часу Мар'яни.

НОВИНИ НОВИНИ НОВИНИ… Минулого тижня ми змогли зустріти більше людей зі спільноти українських хокеїстів на роликах, включаючи членів родини одного з наших національних гравців та нашої турнірної судді з часу Мар'яни. Ми дуже раді, що вже змогли безпечно розмістити 44 людини.

У нас є дві вчительки з німецької мови, Петра та Розі, які навчають у двох групах (діти до 12 років у першій групі та всі від 13 років - у другій групі) двічі на тиждень у нашому лофті.

На позаминулих вихідних ми з Іриною, Катею та Віолою були в Штегерсбаху за запрошенням Правління хокею на роликах в Австрії. Обидві були в Австрії вперше. Велике спасибі Майклу Лейтлу, який зробив все можливе для нас. Велика подяка також Андреасу Фрайбергеру, Тамашу Ваці, Герхарду Шпореру та Томасу Лойхтлю за чудовий час.

У ці вихідні настає німецький Великдень, а 24 квітня – український. Зараз ми до цього готуємося.

Останні 14 днів були дуже напруженими. У Ютербозі та навколо нього сталося багато.

Останні 14 днів були дуже напруженими. У Ютербозі та навколо нього сталося багато.

Сім'я Диких емігрувала через Мексику до Лос-Анджелеса до сестри Романа в США. Ростислав і Ярослав напевно зможуть продовжити свою успішну кар'єру в хокеї. З іншого боку, ми розмістили 6 осіб: Надію (37), тітку Данила, яка вже три тижні живе в Ютербозі разом із сестрою, мамою та бабусею; Ніну Миколаївну (70), яка уже 10 днів живе у нас з донькою Наталією (50) та онукою Веронікою (24). З 2011 по 2017 рік Ніна керувала центром для потребуючих дітей «Наші діти», який відкрили колишній міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле та комісар ЄС Штефан Фюле. У центрі ми разом заснували клуб «Telbin Riders», назву якому обрали діти центру. Ніна заміняє Романа, як нашу праву руку в Ютербозі. Її підтримує Андрій. З цих вихідних у нас також живуть Марія (42) та Ольга (13). Це мама та сестра нашого молодого воротаря національної збірної Олександра (20).

Ми організували і привезли незліченну кількість пакунків одягу, побутової та банної хімії в Ютербог. На щастя, Віола змогла забезпечити будинок у Ютербозі побутовими засобами для прибирання через свого роботодавця Dussmann Service Deutschland GmbH. Інші велосипеди та самокати також були подаровані, підібрані та доставлені нами.

Півдня ми з Валентином (14) та Катею (16) записували документальний фільм для регіонального телеканалу Berlin Brandenburg – RBB. Результатом став 2-хвилинний ролик, який показали в кількох програмах спортивного блоку. Ви можете переглянути статтю з відео тут:

https://www.rbb24.de/sport/beitrag/2022/03/hockey-inlineskater-spreewoelfe-ukraine-gefluechtete-jueterbog.html

На сьогодні ми пропонуємо житло для 34 осіб з України. Загалом до цього ми розмістили 41 особу. Ми також успішно допомогли 15 іншим українцям знайти квартири. Адміністративні процеси в Ютербозі вже працюють дуже добре.

Як правило, на реєстрацію в імміграційних органах, службі соціального захисту населення та органах постійного проживання потрібно всього два робочі дні. Ми познайомилися з місцевим сімейним лікарем, а також ветеринаром. Тепер і людям, про яких ми піклуємось, і їхнім домашнім тваринам (котам і собакам) легко допомогти у випадку проблем зі здоров’ям. Дуже приємно, що багато витрат покриваються, наприклад, деякі ліки без рецепту, термінові ліки та обстеження.

Отже, хоча адміністративні кроки в Бранденбурзі проходять дуже добре, цього не можна сказати про Берлін. Через місяць ми так і не змогли зареєструвати Катю та Ірину. Для цього двічі змінювалася адміністративна процедура, тож тепер ми тричі зверталися на прийом для реєстрації. Поки невідомо, коли це буде...

Як і очікувалося, все більше і більше членів сім’ї стають захопленими хокеєм на роликах. З цього тижня 4 дівчини регулярно тренуються у Spreewölfen Berlin. Загалом – станом на сьогодні – 9 хокеїстів на роликах.

Ми хочемо від усього серця подякувати всім помічникам. Перед матчем Бундесліги проти Unitas Berlin ми змогли особисто подякувати нашим друзям з Rockets Essen за їх велику допомогу. Оскільки, не можна передбачити коли закінчиться війна, ми й надалі будемо потребувати вашої підтримки в майбутньому.

На сьогоднішній день наша допомога охоплює 32 особи

Вчора, у четвер, багато чого сталося.

Вночі ми з Віолою вітали Юлію та Евеліну Вишневських - маму та сестру нашого національного гравця Євгена Вишневського (Чемпіонат Європи 2018, 2019 та Кубок Націй 2021) після довгої та важкої автобусної подорожі до Берліна. На щастя, Олена та Роман Дикі привезли її в Ютербог на машині.

Валентин (14) приїхав із бабусею та дідусем у другій половині дня. Валентин успішно грає в хокей на роликах і минулого року зі своєю командою виграв усі ігри в Україні.

Протягом вечора в Ютербог на машині прибули ще дві родини. З одного боку, велика сім’я нашого національного гравця Артура Крючонкіна (Чемпіонат Європи 2019 і Кубок Націй 2021) із 9 осіб . З ними - четверо дітей віком 1, 6,  2-х та 13 років. З іншого боку, 5 осіб із родини дизайнерки та хронометристки Української федерації з хокею на роликах (УФХР) Ірини (34). У тому числі, троє дітей віком 6, 8 та 13 років.

Чоловіки/батьки та дорослі брати/сини всіх чотирьох сімей залишилися в Україні.

На сьогоднішній день наша допомога охоплює 32 особи, 14 з яких – діти віком від 1 до 17 років. Деякі сім'ї не мали можливості зібрати свої речі, тому вони подорожували або із невеликою кількістю змінного одягу або взагалі без нього. Ми організуємо взуття, одяг, велосипеди, дитячі крісла, іграшки та канцтовари.

Велика подяка всім нашим прихильникам.

Міжнародна федерація з хокею на роликах IISHF опублікувала черговий лист-повідомлення 2022-04 від 9 березня 2022 року, в якому зведені актуальні новини та повідомлення про її діяльність.

На виконання резолюції МОК від 28 лютого 2022 року та початком воєнних дій в Україні IISHF прийняла рішення про відсторонення збірних та клубних команд Росії у титульних заходах IISHF (U13, U16 та Men Challenge Cup).

Також повідомляється, що Данія підтвердила участь у Чемпіонаті Європи IISHF серед чоловіків 2022 року, який відбудеться в Дуйсбурзі, Німеччина, 03-06.11.2022. Захід відбудеться за участю 5 команд з Австрії, Данії, Німеччини, Великобританії та Швейцарії.

Стосовно розподілення вакантних місць на Кубок Європи U13 та U16 через відсторонення російських команд зазначається, що участь у цих змаганнях може взяти одна з 4 резервних команд (команди та процедура обрання учасника виконується згідно правил IISHF).

Щодо IISHF Men Challenge Cup, то в разі неможливості «Telbin Riders» з України взяти участь у цьому заході, змагання відбудуться за участі 10 команд.

Також повідомляється, що через несплату членських внесків до міжнародної федерації національну асоціацію Лівану виключено з членів IISHF. Це рішення було прийнято на загальних зборах 27.02.2022.

Щоденні поповнення нашої ініціативи

By Пресслужба 03/09/2022, 2:15pm EET

Вчора ми змогли зустріти ще одну сім’ю на центральному вокзалі Берліна.

Вчора ми змогли зустріти ще одну сім’ю на центральному вокзалі Берліна. Тетяна (40) приїхала з донькою Антоніною (2), сином Данилом (9) та мамою Раїсою. Сім’я родом із Києва, де Данило з травня 2018 року відвідував школу бігу, а потім хокейну секцію Telbin Riders. На жаль, батько Данила змушений був залишитися в Києві і як волонтер допомагає киянам. Через кілька днів у Ютербозі очікують і тітку Данила. Вона вже виїхала з України через Молдову.

 На сьогодні наша ініціатива підтримує вже 13 осіб. Найближчими днями очікуємо ще сімей з України. Відповідно, ми всі зайняті меблями та ремонтом будинку в Ютербозі. Встановлено більше ліжок та шаф, куплено обладнання для кухні ті санвузла. Ходимо по магазинах і робимо все, щоб всім було добре, враховуючи обставини.

Зустріч сім'ї з Києва

By Пресслужба 03/04/2022, 1:15pm EET

У середу ввечері до Ютеборгу приїхала родина Диких із 7 киянами

У середу ввечері до Ютеборгу приїхала родина Диких із 7 киянами.  Окрім бабусі та дідуся, приїхав Роман (за спеціальним дозволом), який є почесним менеджером з технічного забезпечення збірної України з хокею, та його дружина з трьома дітьми Владою (10), Ростиславом (14) та Ярославом. (17).

Ростислав грає в хокей на роликах та на льоду. Ярослав грає в хокей, і грав проти Берліна на Кубку націй 2021 року в складі збірної України.  Він також є юнацьким арбітром з хокею.  Влада танцює K-pop і хорео.  Ми шукаємо можливість навчання для Влади в Ютербозі або Берліні, щоб вона могла продовжувати займатися своїм хобі.

Сім’я має власний YouTube-канал для спортивних занять своїх дітей :)

https://www.youtube.com/channel/UC8GbCIXH9IhMlsO5QBt6DOQ

Вчора Йорг і Андре поїхали до Ютербога, неподалік від Берліну, щоб подивитися на комплекс, де можуть розміститися додаткові біженці з української спільноти хокею на роликах .

Вчора Йорг і Андре поїхали до Ютербога, неподалік від Берліну, щоб подивитися на комплекс, де можуть розміститися додаткові біженці з української спільноти хокею на роликах .  Йорг поцікавився варіантами і виявив, що ця резиденція відремонтована з колишньої поліцейської дільниці.  Цей комплекс пропонує достатню житлову площу для 15 біженців, має унікальну кімнату відпочинку та добре сполучення з Берліном, з точки зору транспорту.  Дитячий садок, школа та декілька супермаркетів знаходяться в безпосередній близькості. Те ж саме стосується і Флемінг Скейт.

Під час візиту була досягнута загальна домовленість про співпрацю з власником комплексу Рольфом Стенгелем.

  • Допомога Україні

  • By Пресслужба 02/28/2022, 7:00pm EET
  • Любі друзі! Сьогодні ввечері ми з Віолою успішно прибули до Берліна...
  • Read More
На початку жовтня Міжнародною федерацією хокею на роликах було прийнято декілька важливих рішень, про що повідомляється в інформаційному листі IISHF 2021-18 від 29.09.2021, а саме:
|

.

Зв'яжіться з нами 

Україна, м. Київ
вул. Раїси Окіпної, 10А, оф.3
Тел: +380634392202
E-mail: office@rollerhockey.org.ua

Корисні посилання

Чемпіонат України
Про спорт
Правління
Документи
Зареєструвати команду

Наші реквізити

"Українська Федерація Хокею на Роликах"
ЄДРПОУ 41443650
ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 380269

IBAN: UA29 305299 00000 2600 20168 00596 
Картка № 5169 3324 0545 5091